Petr Slezák: O škole a rodině

Rozhovor s Petrem Slezákem, učitelem angličtiny, tělocviku, člověkem nadevše milujícího svou rodinu. Jak prožívá svůj běžný den?

Jaký je váš oblíbený den, proč?

Mým oblíbeným dnem je středa, protože s kolegy z Gybonu hrajeme po vyučování volejbal.

Jak začínáte své ráno ve všední den?

Vstanu z postele, jdu nakrmit ryby a drůbež na zahradu. Pak se vracím a uvařím si snídani. Ve všední den mám vždy to samé, a to jsou vločky s jogurtem, ovocem a medem. Spolu se mnou je vždycky jí i moje rodina.

Do školy přijíždíte obvykle kdy a na čem?

Jezdím zpravidla automobilem (smích) a je to různé. Záleží na tom, v kolik hodin mi začíná výuka. Tento školní rok je to většinou v osm, takže do školy přijíždím mezi půl osmou až tři čtvrtě na osmou.

Kromě tělesné výchovy učíte i anglický jazyk, jaký předmět je lepší a proč?

Není pro mně žádný z těchto dvou zmiňovaných lepší, mám rád oba dva asi stejně. Jsou to ale pochopitelně dva odlišné předměty, takže v každém učím úplně jinak a v letošním roce mám více tělesné výchovy, než angličtiny. Letošní rok si tedy více odpočinu při angličtině (smích).

Ze školy odjíždíte zpravidla kdy?

Ze školy odjíždím těsně po výuce (dá se říct prakticky hned po výuce, když mi to teda nějaké pracovní povinnosti nepřekazí) a jedu na oběd a potom z pravidla už domu. Průměrně odjíždím ve 13:45.

Jak probíhá váš život doma?

Pokojně a spořádaně (smích). Zahradničím, krmím zvěř, udržuji okolí domu.

Všichni na škole o vás ví, že máte syna. Jaké to je být otcem?

Tak je to největší radost, kterou jsem v životě okusil. Cítím se naprosto skvěle. Syn je naprosto skvělý, dělá nám samou radost, doufám, že to tak zůstane. Prostě celkem běžné dítě.

Kdy chodíte obvykle spát?

Obvykle okolo třiadvacáté hodiny, čili jedenácté hodiny večerní.

Kdyby jste si měl vybrat svou nejoblíbenější domácí zálibu, jaká by to byla?

Tak mou velkou domácí zálibou je moje rodina, s tou trávím svůj čas velmi rád. A potom asi to zahradničení, zahrádkářství, chov zvěře, zejména včel.

Měnil byste svůj dosavadní život?

V žádném případě neměnil. Neměnil bych nikdy svou rodinu, svou zahrádku, ani své studenty.


|

,

|

Vytvořte si web nebo blog na WordPress.com